Viceprim-ministrul pentru Integrare europeană, Iurie Leancă, şi Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Bulgaria la Chişinău, Kliment Pramov, au semnat ieri, un Acord de Asistenţă Financiară care prevede acordarea unui grant nerambursabil în valoare de 140 de mii de euro pentru dotarea şcolilor din raionul Taraclia cu echipament modern IT, oferit de Bulgaria.

Potrivit Direcţiei comunicare şi protocol a executivului, modernizarea cabinetelor de informatică pentru elevii din 19 instituţii de învăţământ gimnazial/liceal din raionul Taraclia va contribui semnificativ la ridicarea nivelului calităţii procesului educaţional la standarde europene, consideră vicepremierul din Republica Moldova, care a purtat discuţii pe acest subiect cu oficialii bulgari în cadrul vizitei la Sofia din 4-5 aprilie.

În cadrul evenimentului, vicepremierul a reiterat dorinţa de a dezvolta noi proiecte concrete în beneficiul cetăţenilor, cum ar fi intensificarea schimbului de profesori şi elevi, conform practicilor europene în domeniu, precum şi înfrăţirea localităţilor celor două state.

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Republicii Bulgaria la Chişinău, Kliment Pramov, a subliniat că ţara sa este un prieten fidel al Republicii Moldova, iar proiectele implementate aici au drept scop susţinerea R. Moldova în apropierea de Uniunea Europeană.

Conform prevederilor, Acordul intră în vigoare de la data semnării, iar activităţile preconizate vor fi implementate în termen de un an. Grantul nerambursabil în valoare de 140 de mii de euro va fi debursat în două tranşe, procedura de achiziţionare a tehnicii moderne de calcul va fi realizată de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here